Perníková buchta s jablíčky

Úplně v rychlosti dneska přidávám recept na perník, který jsem včera k večeru na poslední chvíli tak nějak dělala a ráno už jsme si ho vychutnávali s přítelem a dali jsme si jej na snídaňku.

Je to naprosto jednoduché a rychlovka, tak se toho vůbec nemusíte bát, já ho teď dělala taky poprvé a je vážně skvělý.

Co budu potřebovat:

  • hrnek hladké mouky
  • hrnek polohrubé mouky
  • hrnek mandlového (nebo klidně i obyč) mléka
  • lžíce skořice
  • vanilínový cukr
  • tři lžíce medu
  • vejce
  • dvě lžíce kakaa
  • kypřící prášek do perníku
  • dvě najemno nastrouhaná jablíčka

Postup:

Nic jednoduššího snad ani není. Vše smícháte dokupy, vylijete a rozvnoměrně rozprostřete na plech (dejte pečící papír nebo vymazejte plech).. a pečeme na 180 asi 30 minut. V naší troubě mi stačilo 20-25 minutek. Nakonec posypejte třeba cukrem moučkou a já posypala hlavně strouhaným kokosem.

Perník je vláčný, není moc sladký a je moc dobrý, tak dobrou chuť!

Příspěvek vytvořen 42

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek