Lívance by me

Nedávno jsem vstala brzy a nevěděla jsem, co dělat. Ležet se mi nechtělo, a tak jsem si řekla, že udělám radost doma a udělala jsem ségře Kačce a babičce snídani. Vlezla jsem do kuchyně a začala si chystat věci na lívance. No tentokrát jsem to vytunila a jen tak jsem tam přidala na zkoušku jednu ingredienci se kterou mi to teda náramně chutná a chutnalo i ostatním, jen nemohli ani za nic přijít na to, co jsem tam dala. Ale prý to měli na jazyku 😄

Recept, který Vám zde dám.. je na asi 3 porce po 5 lívancích. Mi osobně to teda tak většinou vychází, ale samozřejmě záleží, jak velké lívance děláte a takhle.

Takže já nebudu zdržovat a jdeme na to ne?

Co budu potřebovat?

  • vejce
  • olej (lžíce)
  • mléko (hrnek)
  • cukr (lžíce)
  • hladká mouka (hrnek)
  • kypřící prášek do pečiva (lžíce)
  • tajná ingredience (viz.níže)


➩ Začneme jednoduše a to tak, že si oddělíme bílek od žloutku.
➩ Z bílku následně vyšleháme sníh.
Žloutek smícháme s cukrem a mlékém v misce.

Hladkou mouku a prášek do pečiva vmícháme pomalu do misky (kde již máme smíchaný žloutek, mléko, cukr).

➩ Přidáme olej.
➩ Vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

➩ Takže jako poslední tak OD OKA kapneme trochu mandlového aroma do těsta.
Než začnete lívance dělat, ujistěte se, že nemáte těsto příliš řídké. Nesmí být tak řídké jako na palačinky. Mělo by být hustější a tedy kdyžtak přidejte mouku. Pokud by bylo až moc husté tak naopak přidejte trochu mléka.
No a když se do toho pustíte, tak po pár minutkách máte prvních (u mně je to) 5 lívanců hotových.

Dělala jsem mému Miškovi o pár dnů později tyhle lívance s mandlovým aroma ..protože chtěl zkusit a chtěl uhodnout, co jsem do nich přidala 😄 A tak jsem tedy ještě nafotila pár fotek k postupu a doladila recept o další, řekla bych aktuální, mňamky. PODZIMNÍ SAMOZŘEJMĚ!
Normálně bych lívance dozdobila pouze borůvkama a nějakým ovocem, které bych našla, že zrovna máme ..ALE teď jsem ještě přidala.

Tak jdeme na to, jak já ještě dolaďuji chuť:
➩ Na spodní lívance namažu arašídové máslo.
Na druhý lívanec namažu arašídový krém/nutellu (podle toho, co špajzka zrovna nabízí).
➩ Na třetí zase arašídové máslo.
No a na čtvrtý opět arašídový krém či nutellu.
➩ Pátý a poslední lívanec pouze dávám nahoru a dozdobuji už pouze následovně..

Když mám všech 5 lívanců nachystaných na sobě, polévám je toppingem.
Většinou používám tento slaný karamel nebo kdyžtak cokoliv jiného. Karamel, javorový sirup..
Dávám následně na lívanečky hlavně borůvky, protože s těma jsou nejlepší!!

A k tomu PODZIMNÍMU dolazování lívanců na snídani pro mého Mišku.
Nakrájela jsem si hrušku a jablíčko. A nachystala jsem si ořechy.

Všechny tyto tři mňamky jsem dala na pánev a na karamelovém sirupu (Monin) jsem je na chvíli nechala.

Po pár minutkách jsem je posypala skořicí a dala na lívance. No a to je vše.
„Nastajlovala“ jsem všechno na talíř tak, aby to bylo vizuálně alespoň nějak hezké a nesla jsem Miškovi hotovou snídani do postele. (Jaký to servis..)

Konečnou fotku i s jablíčkama a hruškama nemám, jelikož tady pán se na to vrhnul hnedka, když jsem to donesla.. Ale to mi určitě odpustíte.😄 Nebo spíše Míšovi, jelikož on to snědl že ano.

No a to by k dnešnímu článku bylo vše. Už tak jsem toho napsala asi více než bych chtěla.😄
Pokud si budete lívance s mandlovým aroma dělat nebo vyzkoušíte cokoliv z mého receptu, tak budu ráda za Vaše názory a fotky. Děkuji moc za Vaše reakce a Vaší podporu, moc si všeho vážím!

Doufám, že se máte krásně a budu se na Vás těšit zase v neděli!
P.

Příspěvek vytvořen 66

8 komentářů u „Lívance by me

  1. Mňam, to vypadá skvěle! Ty jablka s oříškama opražené na pánvi teď vídám skoro všude, ještě jsem to ale nezkusila 🙁 Každopádně to vypadá krásně a věřím, že to i skvěle chutná:) Líbí se mi, jaké jsi nafotila fotky, hned z toho mám lepší náladu, haha. Měj pěkný den <3

    1. A taky to chutná skvěle! Nezdá se to, ale ta mandlovka udělá rozdíl oproti tomu, když ji tam člověk nedá. Taky to kolem sebe teď začínám vídávat čím dál častěji a je to super, takové fakt podzimní ještě s tou skořicí. Určitě to zkus, je to i rychlovka takže to je taky super věc. Jeee, moc děkuji! Ty taky!🥰

  2. Z těch fotografií a tvého popisu jsem dostala neuvěřitelnou chuť na lívance! Máš nádherné fotky! Doufám, že najdu ještě nějaké podobné receptíky.

    1. Není nic jednoduššího než si je udělat. Já už taky přemýšlím, že bych si udělala, ale zdravější verzi! 😀 Určitě najdeš a plánuju dělat další. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek